АНТОНИЯ РАНГЕЛОВА С ПЪРВИ ДВОЕН АЛБУМ

Певицата Антония Рангелова, която още в началото на кариерата си е наречена „новата Лили Иванова“ заради феноменалното си изпълнение на „Камино“ в конкурс за млади изпълнители, издаде първия си двоен албум. Дисковете са наречени „Дядовата къща“ и „Българка“ и съдържат по 12 нови авторски песни, които самата тя е написала като музика и текст. Една от тях – „Коледно хоро“ е по стихове на големия поет Найден Вълчев, авторът на „Една българска роза“ и вече се превърна в хит от изпълнението на младия певец Валентин Велчев. По аранжиментите Антония Рангелова е работила заедно с едни от най-добрите ни композитори като Пламен Велинов, Светослав Лобошки, Валери Димчев, Виктор Йорданов, Сергей Стойнов, както и Сашко Митковски от Македония. Една от изненадите във втория диск е парчето „Жената в бяло“, която е в дует с Тоте Козарев, а аранжиментът на друг македонец – Любчо Коко Стефанов.

Най-големият хит, който досега е излязъл от проекта, е песента „Трите снаи“, която Антония Рангелова изпълнява заедно с колежките си Бойка Дангова и Нелина. Тя бе избрана за фолклорна песен на 2020 г. от зрителите на Фолклор тв. Любопитна история разказва авторката и изпълнителката около снимките на песента за новогодишната програма на БНТ: „В нея се пее как се караме за кокошка и режисьорът Димитър Шарков беше осигурил три кокошки в различни цветове. Едната припадна по време на снимките и той ги спря. От екипа й даваха да пие вода от чаша, но им казах да й натопят клюна, а те си мислеха, че се шегувам. След като го направиха, тя се освести, изтръска се и вече беше готова да продължим снимките. На тях присъства и голямата ни актриса Татяна Лолова, за която участието в „Новогодишна щръклица“ може би й беше последната изява на екрана“.

Друга потенциална песен, която да се превърне в хит като „Трите снаи“, е песента „На седенка“. Дуетът с Атанаска Иванова в момента е един от най-излъчваните по Фолклор тв, а певиците непрекъснато получават комплименти за оригиналната идея да влязат в ролите на Дуда и Денка. „На мен като малка ми викаха Дуда, а аз сега така наричам внучката си. Денка пък е съседката на вилата, с която прекарваме незабравими уикенди. Един ден ми хрумна да направя такава хумористична песен, в която двете да сме лирическите героини. Да си призная, не съм очаквала, че точно тя ще има такъв голям успех“, споделя Антония Рангелова.

Две от композициите в албума тя е представяла на фестивала „Пирин Фолк“ в Сандански – „Повея ветрец“ през 2019 г. и „Седем сина“ през 2020 г.

Един от най-големите бисери в колекцията е баладата „Златен век на цар Симеон“. „Видях това стихотворение във фейсбука на известния ни текстописец и драматург Веселин Маринов – Змея. Много ми хареса, но се наложи доста да го преработя, за да се превърне в песен. Аз съм учител, имам афинитет към историята и затова тази песен за мен не е изненада. Смятам, че тя би могла да има и много добър образователен ефект върху подрастващото поколение, тъй като точно в момента, в това време разделно, имаме нужда да си припомним добрите примери от историята ни, за да вървим напред“, коментира Антония Рангелова.

Сподели:

Още новини

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето сърфиране.

Подай сигнал!

Полезно

Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem 

Изпрати файл

Тук можеш да изпратиш своя идея или визия като аудио

или видео файл, архивиран файл или в професионален формат. 

Документи

Заявление за членство

Устав

По-СИЛНИ сме, когато сме повече

Покани своите приятели в СДРУЖЕНИЕ "АРТИСТИЧЕН ГЛАС" като копираш линка долу:

ART VOX ASSOCIATION

Помощ с правни и административни казуси

Основна мисия на Сдружението е да отстоява правата на членовете си. 

Ако имаш правен или административен казус и имаш нужда от помощ, можеш да запазиш час за консултация с наш професионалист, който да помогне.

Обратна връзка

Мястото да споделиш с нас нередности, проблеми и предложения за подобряване на Сдружението. Анонимно.

Идеи

Тук е мястото, където можеш да споделиш своя идея!

Можем да я реализираме заедно :)