Фестивал „Орфически мистерии“2022 в Триград от 29 до 31 юли

Орфическите мистерии 2022

Фестивала „Орфически мистерии“ се провежда ежегодно през последната събота и неделя на юли, като тази година ще се проведе от 29 до 31 юли в Триград и е едно от най-интересните събития през лятото в Родопите. 

„Орфическите мистерии“ се организират за първи път през 2003 г. и включват демонстрация на езически ритуали и обреди от различни епохи. 

Тази година Триград отново ще представи на своите гости магията на историята по тези земи!

На 29 юли на открито в центъра на Триград ще има безплатна прожекция на филма „Бягство“, сниман на най-високото село в България – Чамла.

Флма „Бягство“ е  Продуциран от ГАЛА ФИЛМ – Галина Тонева и Кирил Кирилов.
Докато някои търсят щастие и свобода в изоставено планинско село, други се опитват, с почти безмилостен ред и дисциплина, да освободят група наркозависими от техните проблеми. Когато един младеж бяга от рехабилитацията, възниква тежък конфликт, който заплашва да унищожи всичко.

На прожекцията ще присъства режисьорът Виктор Божинов.

Съорганизатор на фествала е Сдружение „Артистичен глас“ и за 30 юли е подготвило много изненади, като една от тях ще са актьорите Симеон Владов и Гергана Стоянова, които ще пресъздадат легендата за „Орфей и Евридика“, а и с нея ще бъде официално открит фестивала „Орфическите мистерии“ в 19:00 часа.

Легендата свързва пещерата „Дяволското гърло“ със слизането на Орфей в ада, заедно с любимата му Евридика. 

Всички присъстващи ще станат част и от триградския обичай с читалище Изгрев – Триград, а танцьорите от ансамблите „Багри“, „Ягодина„, „Змеица“ ,ТС„Празник“, ТФ „Фолк палитра“„Гайтан“, ФА „Магия от Пирина“, Гайдари – група на Аделина Чолакова, Костадин Петров и оркестър „Унисон“ с ръководител Илия Ганев ще пренесат посетителите в света на родопските традиции и танци.

Страстите ще се разгорещят и с огненото шоу на „Masters of the dance“ , а в по-късните часове ще се продължи с  разбиващия рок на „Black rose“.

Фестивала „Орфически мистерии“ 2022 година се провежда благодарение на Кметство Триград и кмета Емил Гогушев, Община Девин, ЗК Евроинс, ТД „Орфей 1970“ – Девин, което стопансва пещера „Дяволското гърло“ и със съдействието на БТС, бистро Мечките, вила Чобака, ТРИИБРИЯ, Лъчезар Давидов, Мария и Чявдар Стойчеви.

radiovox.bg

Сподели:

Още новини

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето сърфиране.

Подай сигнал!

Полезно

Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem 

Изпрати файл

Тук можеш да изпратиш своя идея или визия като аудио

или видео файл, архивиран файл или в професионален формат. 

Документи

Заявление за членство

Устав

По-СИЛНИ сме, когато сме повече

Покани своите приятели в СДРУЖЕНИЕ "АРТИСТИЧЕН ГЛАС" като копираш линка долу:

ART VOX ASSOCIATION

Помощ с правни и административни казуси

Основна мисия на Сдружението е да отстоява правата на членовете си. 

Ако имаш правен или административен казус и имаш нужда от помощ, можеш да запазиш час за консултация с наш професионалист, който да помогне.

Обратна връзка

Мястото да споделиш с нас нередности, проблеми и предложения за подобряване на Сдружението. Анонимно.

Идеи

Тук е мястото, където можеш да споделиш своя идея!

Можем да я реализираме заедно :)