Новият бестселър на Хедър Морис „Три сестри“ е вече в България

Three-Sisters-Cover

Хедър Морис е автор на световните бестселъри „Татуировчикът на Аушвиц“ и „Пътят на Силка“, които са продадени в над осем милиона екземпляра по целия свят. „Три сестри“ е нейният трети роман от поредицата ѝ, посветена на Аушвиц. В България и трите книги се разпространяват от издателство РИВА.

Романът „Три сестри“ е красива история за  подкрепата в най-трудните моменти и за намирането на любовта след загубите.

Когато са малки, Сиби, Магда и Ливи дават обет пред баща си,че ще останат заедно и ще си помагат, независимо от обстоятелствата. Години по-късно, само на 15, Ливи е изпратена в Аушвиц. Деветнайсетгодишната Сиби, спазва обещанието им и тръгва със сестра си, въпреки че не е включена в списъците, за да я защити или да умре с нея. Заедно те се борят, за да оцелеят в среда с невъобразими жестокости и трудности.

Магда, която е на 17, остава с майка си и дядо си, като се крие на тавана на съседите или в гората, когато от Хлинковата гвардия идват, за да отведат нейните приятели, съседи и семейство. Бягството ѝ е успешно  за известно време, но накрая и тя е изпратена в лагера на смъртта.

В Аушвиц-Биркенау трите сестри се събират отново и си обещават една на друга, че ще оцелеят.

Оцелели в Аушвиц и при походите на смъртта, трите сестри продължават по-късно живота си в Израел. Днес само най-малката, Ливи, е жива, заобиколена от приятели и семейството си.

Хедър Морис е родена в Нова Зеландия, но към момента живее в Австралия. Докато работи в болница в Мелбърн, намира време да пише сценарии. През 2003 г. се среща с възрастен господин, който „има история, която може би си струва да бъде разказана“. Това е Лали Соколов – преживял жестокостите на Холокоста. Денят на тяхното запознанство променя живота и на двамата завинаги. Между тях се заражда силно приятелство и Лали започва да си припомня събития от своето минало, доверявайки на Хедър и най-съкровените тайни от времето, в което е бил татуировчик в концентрационния лагер Аушвиц. Първоначално Хедър вплита историята на Лали в сценарий за филм, който получава високи оценки на международни конкурси, но впоследствие трансформира текста в дебютния си роман „Татуировчикът на Аушвиц“.

Повече за издателство Рива

Създадено през 1990 г., РИВА е едно от първите частни издателства в България, което е ориентирано към теми, като история, философия, обществени науки, художествената литература от български и чуждестранни автори, гръцка и латинска епиграфика, музикология. РИВА публикува световни и български писатели, трудове на учени и изследователи с международен престиж.

Сподели:

Още новини

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето сърфиране.

Подай сигнал!

Полезно

Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem 

Изпрати файл

Тук можеш да изпратиш своя идея или визия като аудио

или видео файл, архивиран файл или в професионален формат. 

Документи

Заявление за членство

Устав

По-СИЛНИ сме, когато сме повече

Покани своите приятели в СДРУЖЕНИЕ "АРТИСТИЧЕН ГЛАС" като копираш линка долу:

ART VOX ASSOCIATION

Помощ с правни и административни казуси

Основна мисия на Сдружението е да отстоява правата на членовете си. 

Ако имаш правен или административен казус и имаш нужда от помощ, можеш да запазиш час за консултация с наш професионалист, който да помогне.

Обратна връзка

Мястото да споделиш с нас нередности, проблеми и предложения за подобряване на Сдружението. Анонимно.

Идеи

Тук е мястото, където можеш да споделиш своя идея!

Можем да я реализираме заедно :)