Литературен конкурс за разказ на ужасите “Хорър дизайн” 2023

Издателство и е-списание “ЛитДизайн” и “Страшен разказ в две изречения”, обявяват литературен конкурс за разказ на ужасите “Хорър дизайн” 2023.
Целта на конкурса е да събере участници от всякакви възрасти, които обичат да четат и пишат в спекулативния жанр на ужасите и да се представи високото качество на съвременната българска литература пред обществото.

Темата е напълно свободна, стига творбите да карат четящия да трепери от страх.

Конкурсът ще бъде журиран от популярни имена в културния живот: Валентин Попов-Вотан, Невен Георгиева и Виктория Баръмова.

Тази година сме подготвили и изненада – гост журиращ ще е авторът на “Кало Змея”, “В мен” и “Общежитие за чудовища” Милен Хальов.

Милен Хальов е учител и писател. Неговият литератрен успех започва с трилогията за “Кало Змея” продължава през поставящия основополагащи въпроси за създряването тийн роман “В мен”, за да стигне до изключителия роман “Общежитие за чудовища” – зряла и мрачна поредица, която разкрива какво се крие под привидно сивото ежедневие, какви сили избуяват
и се канят да управляват живота.

Невен Георгиева е дългогодишен почитател на хорър жанра във всичките му форми. Тя дълбоко вярва, че чрез хоръра човек може много успешно да се разсее от ужаса в ежедневието; все пак, клин клин избива. От четене, през писане, любовта към ужасите
доведе до създаването на конкурса „Страшен разказ в две изречения“ през 2021-ва, който освен че осигурява неизчерпаем обем нови къси разкази, има за цел да предложи на аудиторията едно интелектуално предизвикателство и да събуди интереса към литературата дори на тези, които не си падат по хорър или не са писали никога през живота си.

Виктория Баръмова е в постоянно търсене на литературата, която грабва, стиска те за гърлото и за сърцето, разтърсва те, така че след прочита ѝ вече никога да не си същия. Цени написаното, което те обръща с хастара наобратно, хваща те неподготвен и някак си успява да те подготви за промяната, която идва… Конкурсите за нея са личностна литературна стълбица, със стъпала, които сам решаваш дали да изкачиш… Най-ценни са тези ръбатите и по-високи стълби от стълбицата, предизвикващи те да излезеш извън собствените си очертания. Точно след едно подобно конкурсно педизивикателство за написване на фантастичен разказ, получава награда и разбира, че жанрът фантастика не ѝ е никак чужд.
Би се радвала в конкурса за хорър разкази да се включат всички – които вече са ревностни почитатели на жанра, но най-вече би се радвала предизвикателството да бъде прието от поети, разказвачи на житейски истории, привърженици на сатирата и забавата, на историята… Сигурна е, че въздействащата литература идва от новия прочит на собствените авторови възможности, провокацията им и дръзката им себеизява!
И ето Ви и повод!

Валентин Попов е любител на качествената литература, обожаващ фантастика и ужаси. Под псевдонима Вотан е автор на няколко сборника с разкази, както и на редица публикации в различни тематични издания в интернет и на хартия. Създател е на издателство “ЛитДизайн”, а от декември 2021 с екип от доброволци поддържа е-списание “Литературен дизайн”.

Условията на конкурса са достъпни на уеб адрес:
За въпроси можете да пишете на имейл: magazine.litdesign@gmail.com

Очакваме Вашите най-добри разкази, отговарящи на условията.

Сподели:

Още новини

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето сърфиране.

Подай сигнал!

Полезно

Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem 

Изпрати файл

Тук можеш да изпратиш своя идея или визия като аудио

или видео файл, архивиран файл или в професионален формат. 

Документи

Заявление за членство

Устав

По-СИЛНИ сме, когато сме повече

Покани своите приятели в СДРУЖЕНИЕ "АРТИСТИЧЕН ГЛАС" като копираш линка долу:

ART VOX ASSOCIATION

Помощ с правни и административни казуси

Основна мисия на Сдружението е да отстоява правата на членовете си. 

Ако имаш правен или административен казус и имаш нужда от помощ, можеш да запазиш час за консултация с наш професионалист, който да помогне.

Обратна връзка

Мястото да споделиш с нас нередности, проблеми и предложения за подобряване на Сдружението. Анонимно.

Идеи

Тук е мястото, където можеш да споделиш своя идея!

Можем да я реализираме заедно :)