„Музика върху картини“ на 26 март в „Театро отсам канала“

На 26 март от 22 часа АРТ пространството на „Театро отсам канала“ ще бъде представен аудио-визуален спектакъл „Музика върху картини“ на музикалния продуцент Мануела Бончева и инериорния дизайнер Илияна Овчарова, обединяващ в едно цветове, форми и звуци.

Електронният техно бийт е основа, върху която се разгръщат импровизирани аудио-визуални диалози, при което музиката се генерира от картини и чертае колористични експресивни преживявания. Иновативният подход задава синкретична цялост на цветове, форми и звуци, така че да потопят сетивата ни в една различна реалност.

Събитието е с продължение и поставя във фокуса на вниманието идеята за звучащите картини в концептуални интериорни решения на smart home.

Илияна Овчарова завършва бакалавър във Франция, след което продължава своето образование с магистратура в УАСГ и докторантура в БАН. Специализацията ѝ е в областта „Адаптация на сгради и съоръжения“, но винаги е имала интерес към овладяването на вътрешното пространство в детайл. Професионалният ѝ опит е свързан с поетапно израстване в големи български проектантски организации, както и с работа в една от най-големите фирми за проектиране на офиси в САЩ. Портфолиото ѝ включва още работа като преподавател в УАСГ и в училището по изкуства „Артис“.

Мануела Бончева завършва СМУ Пловдив със специалност пиано. Продължава образованието си в АМТИИ Пловдив и в НМА „Проф. Панчо Владигеров“. Към момента преподава етномузикология и световна музика В НМА „Проф. Панчо Владигеров“. Интересът й към различни аспекти на световната музика я насочва към студиото на проф. Симо Лазаров в НБУ, където през 2018-2019 прави специализация по компютърно музициране.

През 2020 издава първите два EP-та с пет техно трака с испанския лейбъл Unsupportable Recordings. През същата година попада в класацията за най-добри музикални продуценти жени на подкаста Resonancias на испанското Radio 3 Extra. През 2021 получава предложение да се присъедини към артистите на базираната в САЩ организация Remix ⟷ Culture с ремикс на Ferqa Ahwach Agdz’s „Yallah Yallah Yannirda Woulli“. По време на нейния престой в Мароко в края на 2021 се среща с цигуларя Хишам Телмоуди, откъдето се ражда идеята за електро-акустиченя проект „Етноелектрокласик: Музика от Вселената“, базиран на синтеза между класика, джаз и електроника с етно елементи. Неговата световна премиера се състои на 10 юни 2022 в рамките на МФ“Софийски музикални седмици“ със специалното участие на Недялко Недялков – кавал и двамата цигулари от Мароко и Тунис – Хишам Телмуди и Зиед Зуари. Концертът става събитие на месец юни в класацията на предаването по БНТ „Вечната музика“.

Билети можете дазакупите на:

Касите на EasyPay

Касата на „Театро отсам канала“, София, ул. „Върбица“ 12

radiovox.bg

Сподели:

Още новини

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето сърфиране.

Подай сигнал!

Полезно

Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem 

Изпрати файл

Тук можеш да изпратиш своя идея или визия като аудио

или видео файл, архивиран файл или в професионален формат. 

Документи

Заявление за членство

Устав

По-СИЛНИ сме, когато сме повече

Покани своите приятели в СДРУЖЕНИЕ "АРТИСТИЧЕН ГЛАС" като копираш линка долу:

ART VOX ASSOCIATION

Помощ с правни и административни казуси

Основна мисия на Сдружението е да отстоява правата на членовете си. 

Ако имаш правен или административен казус и имаш нужда от помощ, можеш да запазиш час за консултация с наш професионалист, който да помогне.

Обратна връзка

Мястото да споделиш с нас нередности, проблеми и предложения за подобряване на Сдружението. Анонимно.

Идеи

Тук е мястото, където можеш да споделиш своя идея!

Можем да я реализираме заедно :)