ФЕСТИВАЛА „ОРФИЧЕСКИ МИСТЕРИИ“ ЩЕ ОГЛАСИ РОДОПА ПЛАНИНА

Тъпани, гайди и рок ще огласят РОДОПА ПЛАНИНА в село Триград на 31 юли.

След кратко прекъсване на 20 годишна традиция, фестивала „Орфически мистерии“, който традиционно се провежда всяка година, последната събота на месец юли отново ще се състои благодарение на кмета на село Триград Емил Гогушев .

Тържественото откриване на фесвала „Орфически мистерии“ ще започне в центъра на цело Триграт от 12:00 часа на 31 юли.

Участници във фестивала ще са  :

Ансамбъл „Еподай“ е избрал мисията да събира и съхранява българска народна музика. Гайдарски оркестър, хор, солисти музиканти и певци са под ръководството на Веселин Козарев. Носители са на отличия и награди – Златна лира на Орфей, Златен Орфей, титла Абсолютен балкански шампион по фолклор !

Ансамбъл “ Багри “ е основан през 2010г. Това са 15 души от ЗК Евроинс, които обичат да танцуват. Всички се уверихме в това .“Най-автентична група“ от фестивал в София през 2011, Първо място от Седмицата на хорото, призови места от фестивали в Самоков, Приморско, Боровец. Първо място “ Танцът на народите“ 2018г. Стотици концерти и хиляди почитатели .

Участници от Огнено шоу – стрийт шоу 

Ансамбъл „Гайтан“ е създаден през 2000 г. в с. Първомай, общ. Петрич. Главен Художествен ръководител и хореограф на ансамбъла е Йордан Николов. От 2005 г. Ансамбъл „Гайтан“ изнася множество концерти в страната и чужбина: Русия, Италия, Франция, Дубай и други. Освен участието им в престижни национални и международни фолклорни фестивали. През всичките тези години Ансамбъл „Гайтан“ се приемат от многоуважаемата публика като един концертен състав, като една прекрасна комбинация запазила в себе си самобитността и традициите на българското танцувално и певческо изкуство.

През 2012 г. с конкурс за набиране на професионални танцьори, подготвят и представят и своя самостоятелен спектакъл „На тебе, Пирин планино“ с премиера в зала № 1 на НДК София и поредица от концерти в цяла България.

До сега ансамбъл „Гайтан“ има издадени пет самостоятелни албума в изпълнение на МФГ „Огражденска четворка:“ Яжте ми пийте другари“,„Натебе,Пиринпланино“,Шекерна“,Песни,юнашки,хайдушки“,и петия по ред „Вино и любов“ .По случай 20 годишнината от основаването на ансамъл „Гайтан“ ,Йордан Николов представя и най новия си музикален проект а именно “ Пиринското тройче“ чийто състав е Мария Чанкова,Симона Баракова и Мария Николова ,която е негова дъщеря.Предстои издаването на шестия музикален албум озаглавен “ С песни и танци за любовта и младостта“.

Кукери към читалище „Светлина – 1905“ село Горно Сахране, общ. Павел баня

ТС “ Празник“ – с тъпани

ТФ „Фолк палитра“, ФА “ Магия от Пирина“

В късните часове ще се насладите на разбиващия рок на група “Black rose” и още рок участници.

Водещи на фестивала „Орфически мистерии“ ще са Нели Митева и Теодор Койчинов.

Хората и спосорите благодарение на които Фестивала „Орфически мистерии“  отново се възроди са:

Кметът на Триград – г-н Емил Гогушев и Кметство Триград, ЗК Евроинс, Община Девин, г-жа Цветелина Пенкова – Евродепутат, г-жаПетя Михалевска, бистро Мечките-Триград, Семеен Хотел „Аркан Хан“ – Триград, вила „Чобака“ – Триград, както и Radio Vox част от Сдружение „АРТИСТИЧЕН ГЛАС“.

 

Сподели:

Още новини

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето сърфиране.

Подай сигнал!

Полезно

Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem 

Изпрати файл

Тук можеш да изпратиш своя идея или визия като аудио

или видео файл, архивиран файл или в професионален формат. 

Документи

Заявление за членство

Устав

По-СИЛНИ сме, когато сме повече

Покани своите приятели в СДРУЖЕНИЕ "АРТИСТИЧЕН ГЛАС" като копираш линка долу:

ART VOX ASSOCIATION

Помощ с правни и административни казуси

Основна мисия на Сдружението е да отстоява правата на членовете си. 

Ако имаш правен или административен казус и имаш нужда от помощ, можеш да запазиш час за консултация с наш професионалист, който да помогне.

Обратна връзка

Мястото да споделиш с нас нередности, проблеми и предложения за подобряване на Сдружението. Анонимно.

Идеи

Тук е мястото, където можеш да споделиш своя идея!

Можем да я реализираме заедно :)