ПГСИМ „АКАТАМУС“ обявява прием за 8 и 9 клас

Акатамус

Актрисите Яна Титова, Дия Мантова и влогърът Крис Захариев стават част от първата по рода си гимназия, която ще бъде профилирана в областта на театъра и музиката.

Те се обединяват около мнението, че новото училище ще бъде платформа за деца, които искат да се изразяват чрез изкуство – нещо, което към момента липсва в българската образователна система и не може да бъде припокрито от съществуващите програми и предмети в училищата.

„Имах много голям късмет да работя с преподаватели, режисьори и колеги, хора които затвърдиха в мен усещането за това какво трябва да бъде изкуството, че в изкуството трябва
да си честен и ако не си такъв, е по-добре да не се занимаваш с това. Уроците, които съм научила от тях са нещото, което беляза целия ми живот и аз никога не изгубих любовта към
изкуството. Дадох си сметка колко важна е ролята на учителя, колко важен е неговият принос към това как един млад човек да се ориентира професионално и да бъде щастлив с избора си. Надявам се, че ще успеем да направим за нашите ученици същото, да ги въведем в изкуството с такава любов, с каквато нас са ни въвели“, коментира актрисата и режисьор Яна Титова.

„Акатамус“, или академия за театър, музика и слово е първото по рода си учебно заведение, което предоставя високо ниво на общообразователна подготовка по всички изисквания на Министерството на образованието и науката, както и специализирана, професионална програма в областта на музиката и театъра. Вокални и музикални педагози, актьори, режисьори, хореографи, сценаристи, писатели и журналисти ще споделят опита и знанията си в това ново пространство.

Acatamus„Ние ще се постараем да покажем на учениците всички компоненти на изкуството, да им дадем цялостния поглед, за да могат те да се открият и преоткрият като млади творци. Ще им
покажем различните видове изкуства, за да направят своя избор. Забелязали сме, че няма никаква информация за различните професии в киното и театъра. Младите хора обикновено са във възторг от актьорите, защото те попадат във видимата част на цялото, но има и много други професии зад кулисите или зад камера. В училището децата ще имат възможност да опознаят целите процеси и да направят своя съзнателен избор, да открият таланта си“, коментира Дия Мантова.

Основател и идеолог на професионална гимназия по сценични изкуства и мениджмънт „Акатамус“ е Юлия Аткова, която притежава над 40 годишен опит в областта на българското образование и 25 години практика като директор на учебно заведение. Директор на катедра „Актьорско майсторство“ в „Акатамус“ е режисьорът Антон Радославов. Катедра „Поп и джаз пеене“ е поверена на Даниела Станкова – академичен музикант и дългогодишен преподавател по вокално майсторство. Сред членовете на специално учредения творчески съвет са актьорите Тодор Доцев, Яна Титова и Елена Атанасова, писателката Камелия Кучер и Крис Захариев – един от най-популярните млади влогъри и режисьори.

„Аз съм завършил гимназия по изобразително изкуство и времето, което прекарах там беше много ценно за мен. Вярвам, че трябва да има повече такива училища и подкрепям „Акатамус“, защото в него ще се преоткрият много млади хора. За мен училището е нещо повече от проект, това е мисия и нямам търпение да видя плодовете на труда ни след няколко години. Аз съм част от творческия съвет и като най-младия член на екипа ще се старая да давам обратна връзка за това какво е подходящо за младите хора според мен, ще правя уъркшопове и ще комуникирам активно с учениците, за да им предам моя личен опит“, коментира влогърът Крис Захариев.

Гимназия „Акатамус“ се намира в емблематичната сграда на Общински културен институт „Искър“ в София.

През новата учебна година гимназията ще стартира с прием за 8 и 9 клас в две основни паралелки: по „Актьорско майсторство” и „Поп и джаз пеене”, а приемните изпити ще се състоят на 23 и 24 август.

Професионална частна гимназия по сценични изкуства и мениджмънт „Акатамус” е естествено продължение на Детска градина и Основно училище „Куест”, създадени преди повече от 25 години.

Вдъхновени от постиженията на много свои възпитаници, намерили успешна творческа реализация, екипът на „Куест“ създава условия и атмосфера децата с изявени дарби и таланти в сферата на музикалното и театралното изкуство да ги развият и усъвършенстват в новия проект „Акатамус“.

Обучението в „Акатамус” ще съчетава традиционните методи в изпълнение на учебните програми на МОН с иновативни подходи за адаптиране към новото поколение и предизвикателствата на съвременните изисквания. Часовете по предприемачество се допълват от мениджмънт, икономика, иновация, маркетинг, реклама, финанси и кариерно развитие. Паралелките, които се откриват са по „Актьорско майсторство” и „Поп и джаз пеене”, като всяка от тях има своите специфики.

Допълнителна информация може да бъде открита на адрес: www.acatamus.bg

 

Сподели:

Още новини

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето сърфиране.

Подай сигнал!

Полезно

Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem 

Изпрати файл

Тук можеш да изпратиш своя идея или визия като аудио

или видео файл, архивиран файл или в професионален формат. 

Документи

Заявление за членство

Устав

По-СИЛНИ сме, когато сме повече

Покани своите приятели в СДРУЖЕНИЕ "АРТИСТИЧЕН ГЛАС" като копираш линка долу:

ART VOX ASSOCIATION

Помощ с правни и административни казуси

Основна мисия на Сдружението е да отстоява правата на членовете си. 

Ако имаш правен или административен казус и имаш нужда от помощ, можеш да запазиш час за консултация с наш професионалист, който да помогне.

Обратна връзка

Мястото да споделиш с нас нередности, проблеми и предложения за подобряване на Сдружението. Анонимно.

Идеи

Тук е мястото, където можеш да споделиш своя идея!

Можем да я реализираме заедно :)