Фотографът Иван Пастухов представя дебютната си книга „Извън рамките“

На 6 април от 19:00 часа в литературен клуб „Перото“ – НДК, ще бъде представена официално дебютната книга на фотографа Иван Пастухов, която се издава и разпространява от издателство РИВА. По време на събитието гостите ще имат възможността да се насладят и на фотографии, които са били част от негова изложба в Париж.

Романът „Извън рамките“ ни потапя в увлекателни истории за търсене на истинските неща в живота. Читателите ще имат възможност да научат и да съпреживеят невероятни мигове, случки и прозрения заедно с лирическия герой в различните части на света, които той е посетил. Книгата провокира да се вгледаме дълбоко в себе си, да се изгубим, за да се намерим, и да се замислим доколко живота ни е детерминиран или имаме свобода да го променяме.

„В този свят, който ни задушава отвсякъде и по различни начини, човек за да развива себе си и съзнанието си, е необходимо с единия крак да бъде извън рамките – да следва себе си, да вижда с дистанция и разширено съзнание, за да направи това, което е необходимо. За да търси себе си на човек му е необходима свобода. В лудата надпревара с времето, научих се да спирам и да усещам изплъзващото се настояще. Посетих много страни, в които съм снимал с опит да взема по нещичко от всяка, да запечатам моменти, които да бъдат автентични. Всичко това разчупва и изтрива егото, изостря чувствителността и се надявам читателите да го усетят в книгата“, споделя Иван Пастухов.

Иван Пастухов е роден през 1951 година в София. В продължение на 10 години той работи като инженер в Медицинска Академия, а от 1984 година живее в Париж, където се занимава с енология и търговия с известни френски вина. През 1992 година той открива фотографията като изкуство, отговарящо на усета му за стойност на мига, както и на свободния му търсещ поглед към хората и света. Посетил е десетки страни, сред които Китай, Камбоджа, Египет, Гренландия, Индия, Израел, Япония, Киргизия, Узбекистан, Намибия, САЩ, Нова Зеландия, Пакистан, Перу, Виетнам и Йемен, където запечатва автентични кадри, представящи културата и духа на всяка държава.

 

Повече за издателство Рива

Създадено през 1990 г., РИВА е едно от първите частни издателства в България. Неговата тематична програма е ориентирана към историята, философията, обществените науки, художествената литература от български и чуждестранни автори, гръцката и латинската епиграфика, музикологията. РИВА публикува световни и български писатели, трудове на учени и изследователи с международен престиж.

 

Издателство РИВА

Сподели:

Още новини

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето сърфиране.

Подай сигнал!

Полезно

Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem 

Изпрати файл

Тук можеш да изпратиш своя идея или визия като аудио

или видео файл, архивиран файл или в професионален формат. 

Документи

Заявление за членство

Устав

По-СИЛНИ сме, когато сме повече

Покани своите приятели в СДРУЖЕНИЕ "АРТИСТИЧЕН ГЛАС" като копираш линка долу:

ART VOX ASSOCIATION

Помощ с правни и административни казуси

Основна мисия на Сдружението е да отстоява правата на членовете си. 

Ако имаш правен или административен казус и имаш нужда от помощ, можеш да запазиш час за консултация с наш професионалист, който да помогне.

Обратна връзка

Мястото да споделиш с нас нередности, проблеми и предложения за подобряване на Сдружението. Анонимно.

Идеи

Тук е мястото, където можеш да споделиш своя идея!

Можем да я реализираме заедно :)