Мария Касимова-Моасе представя новият си моноспектакъл “Червена звезда, блок 28”

На 28 ноември премиера на новият моноспектакълът “Червена звезда, блок 28” на Мария Касимова-Моасе от 19:30 часа в „Театро-отсам канала“.

Това е вторият сторителинг пърформънс (или разказваческо шоу) на Мария Касимова-Моасе след успеха на “Свободно падащи истории”.

То разказва за едно специално минало време – онова на “развития” социализъм. Историите са лични, през погледа, биографията и преживяванията на едно момиче, днес пораснала жена, по времето на неговото ранно детство и тинейджърски години. Шоуто не е нито носталгия по миналото, нито социална критика на годините от 1969 до 1989. То е това, което времето беше – разказ от първо лице за комични абсурди, създадени и преживени от невероятни персонажи, съществували съвсем реално в един безумен по смисъла си период.

В “Червена звезда, блок 28” по-възрастните ще си припомнят, а младите ще научат истината много неща, сред които тази за пионерските лагери, съседите партийци, другарките в училище, китайските презервативи, военното и казармата, бригадирските песни, лексиконите, “половите сношения” и “другарската обич”, Нощния хоризонт и “Музикална стълбица”, опашките за банани през декември, жигулитата, трабантите и списъците за нови коли, лигнина и “Пубертетната възраст”, идеологическата диверсия на буржоазния “гнил капитализъм” и… как се готви манджа “Добра жена”.

Всичко ще се случва без сценарий, покрай предмети, станали класика в соц бита на няколко поколения.

Целта на сторителинг шоуто е колкото да забавлява, толкова и да даде възможност да си припомним в детайли един реално съществувал исторически период, по време на който се случи нашето детство и младост. И те бяха прекрасни, не въпреки, не заради, а независимо от него. Защото детството и младостта , освен когато са преминали във война, са най-прекрасното време на човешкия живот.

Нека го помним, макар и със смях, за да не допускаме онези след нас да прекарат своето детство и младост така, че един ден да не искат да си ги спомнят!

Билети можете да закупите на:
-касите на ИЗИПЕЙ или онлайн
-касите на EVENTIM или онлайн
– касата на „Театро-отсам канала“, гр. София, ул. Върбица 12
Art Vox Association

Сподели:

Още новини

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето сърфиране.

Подай сигнал!

Полезно

Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem 

Изпрати файл

Тук можеш да изпратиш своя идея или визия като аудио

или видео файл, архивиран файл или в професионален формат. 

Документи

Заявление за членство

Устав

По-СИЛНИ сме, когато сме повече

Покани своите приятели в СДРУЖЕНИЕ "АРТИСТИЧЕН ГЛАС" като копираш линка долу:

ART VOX ASSOCIATION

Помощ с правни и административни казуси

Основна мисия на Сдружението е да отстоява правата на членовете си. 

Ако имаш правен или административен казус и имаш нужда от помощ, можеш да запазиш час за консултация с наш професионалист, който да помогне.

Обратна връзка

Мястото да споделиш с нас нередности, проблеми и предложения за подобряване на Сдружението. Анонимно.

Идеи

Тук е мястото, където можеш да споделиш своя идея!

Можем да я реализираме заедно :)