Рокендрол- Благотворително за кино Влайкова

Заповядайте на 2 янури от 16 часа в кино “ Влайкова“, ул. „Цар Иван Асен II“ №11 за да подкрепите благотворителната кампания „Рокендрол за кино Влайкова“.

Всички средства от продадените билети ще бъдат внесени в дарителската сметка на чителрщето , за закупуване на нова прожекционна кино машина, за кино “ Влайкова“.

Вълнуващ разказ, изграден от спомените на членове на легендарни в България рокгрупи като Ахат, Милена и Ревю, Контрол, Нова генерация, Ера, Ер Малък, Кале, Хиподил, които с революционните си за 80-те години на миналия век музика и текстове разбиха обществените клишета и се превърнаха във флагман на контракултурата в България.

Те са разнообразни и като музика, и като текстове, и като съдба – ние проследяваме и какво се случи с тях през изминалите години. С това е интересен разказът за тези групи и за поколението, израснало с музиката им. Рокаджиите изпълняват във филма най-големите си хитове, спомнят си за епохата, в която тръгва техния път – как са създавали своите групи в училищата и университетите; как са репетирали по мазетата и са свирили само по купони, преди да излязат на светло. Спомнят си за опита на властта да ги опитоми, като им дава шанс за публична изява. Те грабват шанса, но не изневеряват на бунтарската си същност. Спомнят си хилядите концерти из страната, споделят случки от турнетата – някои смешни, други със съвсем различен привкус. Музикантите разказват за еуфорията си след политическите промени в края на 1989-а, за участието си в митингите на надеждата. После за краха на мечтите, които са имали; за масовата емигрантска вълна от България към Запада в началото на 90-те, част от която са и мнозина от тях; за съдбата на българския рок в по-ново време.

Задочен диалог с някогашните си колеги води от църквата в едно селце отец Божидар – бивш член на „Ахат“, автор на химна на българския рок „Черната овца“. Филмът отдава почит на невероятния поет и музикант Димитър Воев, който си отиде много млад от този свят. Неговият тревожен дух присъства в „Рокендрол“ чрез архивите, на които е запечатан и чрез изключителните песни, които е написал за групите си „Кале“ и „Нова генерация“.

Разказът проследява и днешното битие на част от някогашните бунтари. Ако преди три десетилетия в ъндърграунда те са имали общи идеали и цели, сега между тях има разделение – социално и мирогледно. Онова, което никога няма да ги раздели, е общата им съдба и страст – рокендролът.

По думите на продуцента Мария Ландова, това е филм-мечта за Борислав Колев. Използвани са и много архивни кадри, които досега не са виждани от публиката. Монтажът е дело на Мирослав Гайдошик.

Музикално съдържание на филма:
Ахат – “Черната овца”
Ахат – “Брадвата”
Ахат – “Девиз”
Ахат – “Земя на слепци”
Кале – “Епитаф”
Ревю – “Цветя от края на 80-те”
Ревю – “Чичо”
Ревю – “Ала-бала”
Милена – “Неам нерви”
Нова генерация – “Арлина”
Нова генерация – “Само двама”
Нова генерация – “Скорпионите танцуват сами”
Контрол – “Не умирахме от щастие”
Контрол – “100-150”
Контрол – “Леле, како”
Контрол – “Велика нация”
Ера – “Бюрокрация”
Ер малък – “Автобиография”
Ер малък – “Българи”
Ер малък – “Кръстопът”
Хиподил – “Хиподили”
Хиподил – “Жената”
Хиподил – “Нищо”
Хиподил – “Бате Гойко”

Сподели:

Още новини

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето сърфиране.

Подай сигнал!

Полезно

Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem 

Изпрати файл

Тук можеш да изпратиш своя идея или визия като аудио

или видео файл, архивиран файл или в професионален формат. 

Документи

Заявление за членство

Устав

По-СИЛНИ сме, когато сме повече

Покани своите приятели в СДРУЖЕНИЕ "АРТИСТИЧЕН ГЛАС" като копираш линка долу:

ART VOX ASSOCIATION

Помощ с правни и административни казуси

Основна мисия на Сдружението е да отстоява правата на членовете си. 

Ако имаш правен или административен казус и имаш нужда от помощ, можеш да запазиш час за консултация с наш професионалист, който да помогне.

Обратна връзка

Мястото да споделиш с нас нередности, проблеми и предложения за подобряване на Сдружението. Анонимно.

Идеи

Тук е мястото, където можеш да споделиш своя идея!

Можем да я реализираме заедно :)