„Маршрутка“- Култовата сатира на Елин Рахнев със сърцевината на българската реалност

Комедииният спектакъл „Маршрутка“ на 17 януари 2024 година от 19:30 часа ще бъде на сцената на „Theatro-отсам канала“.

Със звездно участие от Катерина Евро, Тончо Токмакчиев, Кирил Ефремов, Дидо Мачев, Мария Статулова, Стефан Денолюбов и Богдан Казанджиев, „Маршрутка“ на Елин Рахнев става не просто сатира, а истинска пиеса, представляваща мозайка от живота, хумора и абсурда в българската градска среда.

„Пътуването с Маршрутка не е пътуване, а валс за сетивата,“ с тези думи Рахнев описва нещо повече от обикновено пътешествие. Той го характеризира като произведение на изкуството, сълзотворен сюжет за кино или театър. И вярно е, че „Маршрутка“ не е просто транспортно средство, а културен феномен, станал символ на българската реалност.

Сатирата на Рахнев не само се смее с градския транспорт, но и разглежда по-широко българската менталност и социална среда. Във всяка история, всяко действие на персонажите се крие голяма доза ирония и дълбока анализация на човешката природа. Като азбука на последните години, „Маршрутка“ отразява не само момента, но и вечната българска история – с характерното си чувство за хумор и солидарност.

„Пътуването с Маршрутка е върховен миг,“ продължава Рахнев. Този върховен миг, описан чрез сюжетите и персонажите на спектакъла, създава емоционална връзка между актьорите и публиката. Историческият акт, както го определя Рахнев, се осъществява не само на сцената, но и в сърцата на зрителите, които се смеят и размисляват в един и същи миг.

Всички тези елементи, обединени във върховен художествен образ, превръщат „Маршрутка“ в култова сатира, която не само се гледа, а се преживява. Спектакълът на Рахнев не е просто отражение на ежедневието, а истинска творческа изразност и зрелище, което оставя след себе си неизгладими следи в сърцата на тези, които смело се качват на този театрален автобус, озарен от звездната група актьори.

Билети можете да закупите на:
-касите на ИЗИПЕЙ и онлайн
-касите на EVENTIM и онлайн
-касата на „Theatro-отсам канала“, гр. София, ул. Върбица 12
Art Vox Association

Сподели:

Още новини

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето сърфиране.

Подай сигнал!

Полезно

Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem 

Изпрати файл

Тук можеш да изпратиш своя идея или визия като аудио

или видео файл, архивиран файл или в професионален формат. 

Документи

Заявление за членство

Устав

По-СИЛНИ сме, когато сме повече

Покани своите приятели в СДРУЖЕНИЕ "АРТИСТИЧЕН ГЛАС" като копираш линка долу:

ART VOX ASSOCIATION

Помощ с правни и административни казуси

Основна мисия на Сдружението е да отстоява правата на членовете си. 

Ако имаш правен или административен казус и имаш нужда от помощ, можеш да запазиш час за консултация с наш професионалист, който да помогне.

Обратна връзка

Мястото да споделиш с нас нередности, проблеми и предложения за подобряване на Сдружението. Анонимно.

Идеи

Тук е мястото, където можеш да споделиш своя идея!

Можем да я реализираме заедно :)