„Червена звезда, блок 28“: Пътешествие във вълнуващото минало на социализма – 24 Февруари в „Theatro – отсам канала“

Червена звезда, блок 28
Червена звезда, блок 28″ – пътешествие във вълнуващото минало на социализма на сцена „АНТРАКТ“ в „Theatro-отсам канала“ от 16:00 часа на 24 февруари 2024г.
––––-
Историите, преживени през погледа на момиче, станало вече жена, разказват за детството и тийнейджърските години по време на социализма (1969–1989). Поднесено с хумор и без скрита носталгия или социална критика, „Червена звезда, блок 28“ предоставя на зрителите лични, вълнуващи и често комични преживявания на авторката.

Представлението не е просто сбор от анегдоти, то е истинско пътуване в един свят на пионерски лагери, съседи партийци, бригадирски песни, опашки за банани през декември и други вълнуващи моменти от социалистическата епоха. Всеки детайл е оживен и представен чрез предмети, които стават класика в социалистическия живот – символи на времето, в което те са били ежедневие.

Създадено без сценарий и развивайки се пред публиката, шоуто поставя зрителите в ролята на активни участници, позволявайки им да почувстват истинската сърцевина на социалистическата епоха. През думите и преживяванията на Мария Касимова-Моасе, публиката получава възможността не само да се забавлява, но и да се сближи с историята на едно време, което може би е част от техния собствен живот.

Този сторителинг пърформънс не само запазва спомените, но и предава мъдростта и хумора на едно време, което въпреки всичко, си остава прекрасно – защото детството и младостта, дори през социализма, са винаги най-ценните времена в човешкия живот.

Целта не е само развлечение, а възможност за припомняне на реално съществувал исторически период. Всеки аспект на „Червена звезда, блок 28“ е магия, която позволява на публиката да се забавлява и едновременно с това да си припомня в детайли българската история от миналото столетие.

Билети можете да закупите на:
-касите на ИЗИПЕЙ и онлайн
-касите на EVENTIM и онлайн
-касата на „Театро-отсам канала“, гр. София, ул. Върбица 12
Art Vox Association

Сподели:

Още новини

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето сърфиране.

Подай сигнал!

Полезно

Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem 

Изпрати файл

Тук можеш да изпратиш своя идея или визия като аудио

или видео файл, архивиран файл или в професионален формат. 

Документи

Заявление за членство

Устав

По-СИЛНИ сме, когато сме повече

Покани своите приятели в СДРУЖЕНИЕ "АРТИСТИЧЕН ГЛАС" като копираш линка долу:

ART VOX ASSOCIATION

Помощ с правни и административни казуси

Основна мисия на Сдружението е да отстоява правата на членовете си. 

Ако имаш правен или административен казус и имаш нужда от помощ, можеш да запазиш час за консултация с наш професионалист, който да помогне.

Обратна връзка

Мястото да споделиш с нас нередности, проблеми и предложения за подобряване на Сдружението. Анонимно.

Идеи

Тук е мястото, където можеш да споделиш своя идея!

Можем да я реализираме заедно :)