„Седемте стола“ на 24 април в „Theatro-отсам канала“

На 24 април в 19:30 часа, в очарователните пространства на „Theatro-отсам канала“, любителите на театъра ще имат уникалната възможност да станат част театралния спектакъл „Седемте стола“ на Драматичен театър-Ловеч, вдъхновен от безсмъртната класика на Иля Илф и Евгений Петров – „Дванадесетте стола“.

Този спектакъл обещава не само да развесели и размисли публиката, но и да я потопи в света на руската сатира, където хуморът и интригата се преплитат по най-увлекателния начин.

Историята ни пренася в началото на XX век, където се разгръща забавната и напрегната авантюра на Иполит Матвеевич Воробянинов и неговия неочакван спътник – Остап Сюлейман Берта Мария Бендер Бей, известен още като Великия комбинатор. След като Воробянинов научава от умиращата си баба за брилянтите, скрити в един от столовете на старата семейна къща, той се впуска в авантюра, за да ги открие, не подозирайки, че този път ще му промени живота.

Със специалното участие на актьорския състав, включващ проф. Пенко Господинов, Петко Венелинов, Боряна Бабанова Георги Грозев, Марина Георгиева, Павел Емилов, Явор Костов-Яша, спектакълът „Седемте стола“ обещава да бъде истинско визуално и емоционално преживяване.

Проф. Господинов, номиниран за наградата ИКАР 2024 за своето изпълнение на Воробянинов, добавя допълнителен блясък към тази продукция.

Зад кулисите, творческият екип, включващ драматизатора и режисьора Дамян Тенев, сценографа Радостина Тенева и композитора Георги Георгиев от група „Остава“, също заслужава специално внимание.

Техният принос превръща „Седемте стола“ в проект, който не само забавлява, но и кара зрителите да размислят, превръщайки вечерта в незабравимо театрално преживяване.

Освен това, уникалността на спектакъла се допълва от оригиналните костюми, изработени от учениците и преподавателите по специалностите „Сценичен костюм“ и „Моден дизайн“ от ПГО „Княгиня Мария Луиза“ в София, което добавя допълнителен слой към визуалното изживяване на публиката.

Проектът е реализиран с подкрепата на Национален фонд „Култура“ и е част от „Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти“, което подчертава значението на тази културна инициатива.

Пригответе се за една вечер, изпълнена със смях, интриги и изненади, където литературата и театърът се срещат, за да сътворят нещо наистина специално. „Седемте стола“ е спектакъл, който не трябва да се пропуска от всеки ценител на изкуството.

Билети можете да закупите на:
– касите на ИЗИПЕЙ и онлайн
– касите на EVENTIM и онлайн
– касата на „Theatro-отсам канала“ – София, ул. „Върбица“ 12

Art Vox Association

Сподели:

Още новини

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето сърфиране.

Подай сигнал!

Полезно

Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem 

Изпрати файл

Тук можеш да изпратиш своя идея или визия като аудио

или видео файл, архивиран файл или в професионален формат. 

Документи

Заявление за членство

Устав

По-СИЛНИ сме, когато сме повече

Покани своите приятели в СДРУЖЕНИЕ "АРТИСТИЧЕН ГЛАС" като копираш линка долу:

ART VOX ASSOCIATION

Помощ с правни и административни казуси

Основна мисия на Сдружението е да отстоява правата на членовете си. 

Ако имаш правен или административен казус и имаш нужда от помощ, можеш да запазиш час за консултация с наш професионалист, който да помогне.

Обратна връзка

Мястото да споделиш с нас нередности, проблеми и предложения за подобряване на Сдружението. Анонимно.

Идеи

Тук е мястото, където можеш да споделиш своя идея!

Можем да я реализираме заедно :)