„Архангел Михаил“: Разказ за изкуплението чрез изкуството

На 4 април от 19:30 часа в „Theatro – отсам канала“ станете част от „Архангел Михаил“, спектакъл по текстове на Георги Марков. Това е дебютното произведение на младия театрален колектив „Конфликт“, който се осмелява да се върне назад във времето, когато студената война все още бушуваше, оставяйки незаздравели рани в обществото.

В основата на тази продукция лежат думите на Георги Марков, чиито текстове продължават да вълнуват и предизвикват дори десетилетия след смъртта му. Тези произведения са служили като фар на истината и справедливостта в свят, където цензурата и страхът са били обичайни явления. Днес, повече от всякога, имаме нужда от такова изкуство, което предизвиква нашето разбиране и ни кара да поставяме под въпрос статуквото.

„Архангел Михаил“ разказва необикновеното пътуване на един полицай и един лекар в Червената гора. Докато преминават през различни изпитания и премеждия, те се борят с концепцията за свободата срещу робството на идеологията. Можем ли наистина да бъдем свободни същества или сме обвързани завинаги от нашите вярвания и предразсъдъци?

Спектакълът включва забележителното разказване на истории на Владимир Пенев, който вдъхва живот на героите чрез своя глас. Участват също Цветан Апостолов като ПОЛИЦАЯТ и Румен Троев като ДОКТОРА. Сценарият и режисурата са дело на Александър Христов, докато преводът е направен от Цветан Марсел Апостолов.

Сценографията и костюмите са проектирани от Светла Колева, а хореографията и сценичното движение са създадени от Дорина Пунчева. Музикаталната картина е композирана от Ян Руменин, докато видеостената е разработена от Теодор Златков. Асистентите на проекта включват Радостина Койчева, Калоян Минков и др.

„Архангел Михаил“ е копродукция на „Конфликт“ ООД и Сдружение „Артистичен глас“.

Станете част от това дълбоко и провокиращо размисъл театрално изживяване, което изследва непреходната тема за изкуплението чрез силата на изкуството. Не пропускайте възможността да се потопите в света на Георги Марков и да преживеете отново неговия вечен разказ.

Билети можете да закупите на:
– касите на ИЗИПЕЙ и онлайн 
– касите на EVENTIM и онлайн
– касата на „Theatro-отсам канала“ – София, ул. „Върбица“ 12
Art Vox Association

Сподели:

Още новини

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето сърфиране.

Подай сигнал!

Полезно

Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem Ipsum lorem 

Изпрати файл

Тук можеш да изпратиш своя идея или визия като аудио

или видео файл, архивиран файл или в професионален формат. 

Документи

Заявление за членство

Устав

По-СИЛНИ сме, когато сме повече

Покани своите приятели в СДРУЖЕНИЕ "АРТИСТИЧЕН ГЛАС" като копираш линка долу:

ART VOX ASSOCIATION

Помощ с правни и административни казуси

Основна мисия на Сдружението е да отстоява правата на членовете си. 

Ако имаш правен или административен казус и имаш нужда от помощ, можеш да запазиш час за консултация с наш професионалист, който да помогне.

Обратна връзка

Мястото да споделиш с нас нередности, проблеми и предложения за подобряване на Сдружението. Анонимно.

Идеи

Тук е мястото, където можеш да споделиш своя идея!

Можем да я реализираме заедно :)